Elden går aldrig ur tiden

Från vänster: Patric Davidsson, Anders Nilsson, Amir Mansouri

I årtusenden har elden haft en central roll i människors liv. Oavsett om den dansar till gitarrtoner som en lägereld, förstärker stämningen när någon berättar en kuslig spökhistoria eller bara skänker oss harmoni och lugn i en annars stressad tillvaro… Elden går aldrig ur tiden!

Det är med passion för dessa rader som två av Sveriges ledande leverantörer Scandinavisk Spismiljö och Keddy träffar Brasvärmegruppens ordförande Patric Davidsson för att diskutera hur kommande kaminsäsong ska mötas. Man planerar inför de årliga brasaktiviteterna för att på bästa sätt kunna bistå konsumenterna med inspiration och relevant information till deras önskade projekt.

Vad är då en brasaktivitet?

– När dessa event dyker upp runtom i Sverige satsar vi lite extra med hjälp av annonsering och vi bjuder även in leverantörer som på plats i våra butiker kan hjälpa konsumenterna med så mycket information och inspiration som möjligt, förklarar Patric Davidsson.

Vad är leverantörens roll under en brasaktivitet?

– Många gånger är det ett forum för oss leverantörer att möta framtida braskaminägare som i förväg tagit mått och bilder, förklarar Amir Mansouri från Keddy. Detta tar vi del av under aktiviteten för att kunna hjälpa till att hitta de eldstäder som passar kunden bäst. Extra kul är att de som besöker någon av Brasvärmegruppens butiker, ofta är ute efter en eldstad som håller en hög kvalitét.

Amir fortsätter med att förklara vikten av hög kvalité.

– Moderna braskaminer har en mycket högre prestanda än gamla kaminer och har utformats med goda miljövärden som utgångspunkt. Resultatet har således blivit att de nya kaminerna ger oss en mycket effektivare förbränning och upp till 80 % mindre partikelutsläpp.

Anders Nilsson från Scandinavisk Spismiljö nickar och fortsätter att fylla i:

–Det är sant, men den viktigaste parametern som jag har upplevt är att kunden träffar rätt med den form och design som passar in i kundens hus. Med tanke på att de kaminer som erbjuds i Brasvärmegruppens butiker är från ledande tillverkare, kan man enkelt vägleda kunden utan att behöva tumma på kvalitén. Speciellt när det avser effektivitet och miljö avslutar Anders.

Att tänka på vid köp av en braskamin eller spisinsats:

Bestäm var du vill ha kaminen. Rummets storlek är avgörande för vilken typ av kamin du ska ha. För tyngre kaminer kan golvet behöva förstärkas.

Välj kamin utifrån dina behov. Skall den användas till trivsel eller som primär värmekälla.

Välj en CE-märkt kamin från ett välkänt varumärke. Märkningen garanterar att produkten lever upp till gällande säkerhets- och utsläppskrav.

Tänk på att det alltid krävs bygganmälan samt att du anlitar en fackman vid installation.

Gå in www.brasvarmegruppen.se för att hitta din närmaste återförsäljare.