Jøtul

Trendig tradition

Jøtul står för gediget norskt hantverk med tidlös design. Genom att ha fokus på att kaminen skall vara en del av inredningen och själen i ditt hus, kommer de gjutna kaminerna från Jøtul att vara lika aktuella i dagens, som i framtidens hem.
Flera gånger har Jøtuls kaminer vunnit prestigefyllda utmärkelser och det är viktigt att förvalta en prisbelönt design till fördel för användaren. Det är också viktigt att se på trender i marknaden och i interören. Därför har vi tagit två av våra mest prisbelönta kaminer, Jøtul F 373 och Jøtul F 163, och emaljerat dem i en stilren vit emalj som passar in i dagens färgtrender. På det sättet tar vi med oss kaminens tidlösa design och tillför nått nytt. Vit emalj ger en vacker kontrast och kan stå som kompletterande färg i interiören, samtidigt som den fungerar bra till ton-i-ton färger. Jøtul var, redan för över 50 år sedan, först ute med porslinsemaljering av kaminer. Vår underhållsfria och hållbara halvblanka yta av porslinsemalj är inte bara den bästa, utan också den vackraste. Den lyfter smakfullt fram kontrasten mellan de textuerade och glatta ytorna.

Både Jøtul F 373 WHE och Jøtul F 163 WHE har sidoglas som ger bra insyn till elden oavsett om kaminen står på rak vägg eller i ett hörn. Nu kan man också få en matchande vit skorsten, som kan monteras på toppen eller bak på kaminen. Detta ger kaminen ett elegant och vackert utseende, dessutom nya möjligheter till placering i rum där man inte har en befintlig skorsten.